wijnen

Smaakwijzer

KLASSIEK ROOD

Klassiek Rood

- Stevig - Verfijnd - Structuur

Je bent een ‘Klassiek rood’ liefhebber wanneer je rode wijn drinkt zoals rode wijn ooit bedoeld was: met veel karakter, een bite en structuur in de mond. De tannines en zuren zijn goed te proeven, wat zorgt voor een hoge smaakcomplexiteit. De wijn mag verder best een verhaal hebben. De wijnen in dit profiel zijn niet bepaald slobberwijntjes. Het liefst eet je er dus ook wat bij. Onze gouden 'Superior' past goed binnen dit profiel

Zacht Rood

- Soepel - Veel smaak - Intens

Jij houdt van volle, soepele, zijdezachte wijnen als je voor ‘Zacht rood’ gaat. Denk aan neervallen op een bed vol kussens en je hebt dit smaakprofiel. Je houdt van zongerijpte, soepele tannines en van veel smaak. Je wilt namelijk wel wat proeven. Een wijn om rustig van te genieten. Wijnen met een hoge smaakintensiteit, met vulling maar niet een die uit je glas springt. Lekker harmonisch en dat geldt ook voor onze bronze 'Peelrand'

ZACHT ROOD
FRUITIG ROOD

Fruitig Rood

- Fruitig - Sappig - Toegankelijk

Wanneer jij een ‘Fruitig rood’ liefhebber bent, moet een rode wijn voor jou fruitig zijn. Als een mand vol rood zomerfruit. Lekker fris met flink wat zuren, maar soepel in de mond. Geen harde randjes dus..
Je houdt van zachte tannines door houtlagering. Makkelijk drinkbaar, daar maak je jou het gelukkigst mee. Denk bijvoorbeeld aan onze ‘Turfstaeker’.

Puur Wit

Vol - Zoet - Toegankelijk

Hou je van ‘Puur wit’ wijnen? Dan ben je een echte zoetekauw. Jij houdt van stevige koffie maar wel met een beetje suiker en je kunt jou ’s nachts wakker maken voor een stuk taart. Witte wijn mag voor jou lekker vol en zoet zijn, maar er mag zeker wat spanning in zitten. Een volle zoete wijn met een aangenaam zuurtje zie jij wel zitten. Jij gaat voor een rijke smaak. Wijnen om je lippen bij af te likken! Een wijn die je zeker aan zal aanspreken is onze ‘Puur’. Mag de wijn voor jou ook nog wat complexiteit hebben? Ga dan voor onze ‘Zoete inval’!

PUUR WIT
KLASSIEK WIT

Klassiek Wit

Vol - Intens - verfijnd

‘klassiek wit’ wijnen passen bij jou wanneer je houdt van witte wijnen met body! Geen scherpe randjes, maar lekker rond en vol. Een wijn mag van jou best complex zijn. Je proeft graag verschillende smaaklagen met een hoge smaakcomplexiteit. Je houdt van een intense volle en rijke smaak. Een verhaal in je glas.

Denk bij ‘Klassiek wit’ bijvoorbeeld aan onze zilveren ‘kroonjuweel barrique’. en de zilveren 'Kristal'

Fruitig Wit

Intens - vol - fruitig

Ben jij een intense fruitliefhebber? Waarschijnlijk hou je dan van het profiel ‘fruitig wit’. Jij houdt van exotisch, jij ziet jezelf dat wijntje al drinken op het strand tussen de palmbomen. Mango, perzik, ananas, banaan spreken jou aan. Een glas wijn moet voor jou fruitig en stevig tegelijk zijn, de fruittonen moeten je alvast tegemoet komen als je ‘m schenkt. Je bent wel op zoek naar een wijn met karakter vooral niet laf. Veel smaaklaagjes die zorgen voor een hoge smaakcomplexiteit. Jij houdt van een wijn die uit het glas springt, een verhaal verteld. Wij zijn er zeker van dat onze bronze ‘kroonjuweel’ goed bij jouw smaak past!

FRUITIG WIT
FRIS FRUITIG

Fris Fruitig

Fruitig - Sappig - toegankelijk

Hou jij van fruitig maar subtiel? Dan past ‘Fris fruitig’ absoluut bij jou! Je houdt van licht fruitige wijnen, met tonen van peer of perzik. Een fris zuurtje mag niet ontbreken in jouw glas, maar liever niet al te veel in your face. Precies er tussenin is perfect voor jou. Jij houdt van een wijn die toegankelijk is. Ongecompliceerd maar wel in balans. Niet al te moeilijk qua smaak… Makkelijk drinkbaar en simpel te begrijpen, daar hou je van. Denk bijvoorbeeld aan onze 'ONE' of ‘Peeljuweel’.

Fris Wit

Veel smaak - Elegant - Intens

Jij houdt van fris. Fris als een ochtendwandeling in de vroege lente. Maar het gaat je niet alleen om fris, want daarnaast hou je van smaak. Wijnen die binnenkomen. Voor jou moet een witte wijn elegant maar duidelijk zijn! Je houdt van wijnen met een hoge smaakintensiteit. Je wilt namelijk wel wat proeven. Een hoge zuurtegraad past bij jou, dat staat voor de frisheid in de wijn, maar ook die verschillende smaaklaagjes die je langzaam kunt ontrafelen, elegant maar mysterieus, daar hou jij van! Onze mega populaire bronze ‘Cuvee de Raum’ is dan echt iets voor jou!

FRIS WIT
KLASSIEK ROSE

Klassiek Rosé

Rijk - Rond - Zacht

Wanneer je houdt van ‘Klassiek rosé’, dan hou jij van een verfijnde rosé met body. Niet te zuur maar wel rijk en vol. Geen scherpe randjes, wel rond en zacht. Een wijn mag voor jou best bijzonder en complex zijn. Beetje verhaal in het glas, helemaal top. Denk aan een wapperend satijnen laken, en je hebt jouw wijnprofiel. Rijk, vol en glooiend zacht.

Fruitig Rosé

Fruitig - sappig - stevig

Ben jij een fruitliefhebber? Waarschijnlijk houd je dan van het profiel ‘fruitig rosé’. Een glas wijn moet voor jou fruitig en stevig tegelijk zijn. Je bent op zoek naar een wijn met karakter vooral niet laf maar wel boordevol rood zomerfruit. Aardbei, kersen en zwarte bessen spreken jou aan. Jij houd van smaak. Sappige wijnen die binnenkomen en duidelijk zijn! Een wijn met een hoge smaakintensiteit past bij jou. Onze bronze ‘Rosé sjiek' voldoet helemaal aan jouw wijnprofiel.

FRUITIG ROSE
FRIS FRUITIG ROSE

Fris Fruitig

Soepel - licht - fruitig

Hou jij van een frisse  subtiele rosé? Dan past ‘Fris fruitig’ absoluut bij jou! Je houdt van licht fruitige wijnen, met tonen van aardbei en framboos. Een fris zuurtje mag niet ontbreken in jouw glas, maar liever niet al te veel in your face. Precies er tussenin is perfect voor jou. Jij houdt van een wijn die toegankelijk is. Ongecompliceerd maar wel in balans. Niet al te moeilijk qua smaak… Makkelijk drinkbaar en simpel te begrijpen, daar hou je van.